Florist i Jönköping

Florist i Jönköping

Hej på er alla fina följare

Här i Jönköping faller regnet tungt idag och jag är glad att just sådana här dagar är jag glad att jag har ett jobb inomhus. Jag jobbar ju som florist i en blomsterbutik i Jönköping och trivs verkligen superbra. Färg och form har jag nog alltid tyckt varit väldigt roligt i form av att måla och pyssla och sådant. I skolan trivdes jag allra bäst när vi fick ta oss an praktiska saker där jag fick jobba med händerna. Sedan har intresset för blommor och växter faktiskt vuxit fram och det var min morfar som föreslog att jag skulle utbilda mig till florist.

Redan som barn så spenderade jag mycket tid med honom i hans trädgård där han lärde mig mycket om blommor och växter. Sedan jag flyttade hemifrån har det funnits fina blommor hemma hos mig och fast att jag inte visste till gymnasiet att det var florist jag ville bli, så är jag glad att det gick att läsa till det i efterhand via folkhögskola. När jag skulle göra min första praktiks så fick jag kontakt med en blomsterbutik i stan och det är faktiskt där som jag jobbar än idag. Jag fick så fin gemenskap direkt med de andra som jobbar här och lagom som jag var färdig med utbildningen så ville de anställa en till. Väldigt bra timing och nästan som att ödet visade vägen.

Jag tycker att det ofta är så med livet att när man väl bestämt sig vad man vill, man riktigt känner det i själv och hjärta och bestämmer sig för att satsa, då faller pusselbitarna på plats. Man behöver inte veta hur det ska lösa sig, bara lita på att det gör det och ta ett steg i taget. Det är det enda du behöver göra, ta ett steg i taget och lita på att resten av vägen också kommer visa sig för dig. Må så gott, nu ska jag binda en blomsterbukett till en jubilar. Kram!


Kommentarer är stängda.